Stress is een veel voorkomend probleem waar veel mensen in hun dagelijks leven mee te maken krijgen. Hoewel er veel manieren zijn om met stress om te gaan, weet niet iedereen hoe je die effectief kunt verlichten. Hier zijn vijf van de beste manieren om stress te verlichten en je weer op je best te voelen.

1. Wees proactief

Laat niet al je stress zich ophopen tot het punt waarop je eigenlijk een aantal dagen vrij moet nemen omdat je zo opgebrand bent. Probeer stress te bestrijden voordat het te erg wordt. Vaak kun je, door actie te ondernemen als het kleinste beetje stress toeslaat, later een enorme hoeveelheid stress voorkomen. Als dit elke keer gedaan wordt als er een klein beetje stress optreedt, dan zul je snel genoeg in staat zijn om kalm te blijven, zelfs als het moeilijk wordt. En dan begint de vrede pas echt – niet alleen in jezelf, maar ook rondom allen die direct beïnvloed worden door hoe jij verkiest te handelen als reactie op tegenslag in het leven.

2. Zorg voor lichamelijke beweging

Het kan in sommige gevallen contra-intuïtief lijken, maar lichamelijke activiteit is een fantastische manier om stress te verlichten. [Geef hier een verklaring waarom/hoe – b.v. endorfine vrijmaken, competitie, enz.] Ook al kun je niet elke keer als je gestrest bent gaan hardlopen of naar de sportschool voor een gewichtssessie, probeer toch eens een kort blokje om te lopen of een yogales te volgen in je plaatselijke studio. Je zult verbaasd zijn hoeveel beter je je voelt als je in beweging komt.

3. Zoek sociale contacten

Een andere goede manier om met stress om te gaan is ervoor te zorgen dat je veel vrienden en familie in je leven hebt op wie je een beroep kunt doen in tijden van nood. Van veelvuldig contact met anderen is aangetoond dat het stressniveau drastisch vermindert, omdat het ons een manier om te ontstressen, ook als er zich op dat moment geen grote crisis voordoet.

4. Neem tijd voor jezelf

Of je nu meditatie, yoga, journaling of andere activiteiten gebruikt, de tijd en ruimte vinden om dingen te doen die alleen voor jezelf bestemd zijn, zal een heel eind op weg zijn naar verlichting van stress. Je brengt je hele leven door met het zorgen voor alle anderen – nu is het jouw beurt! Je verdient tijd om tot rust te komen en gewoon te ontspannen met een goed boek of een kop thee. Je lichaam zal je later dankbaar zijn.

5. Wees ruimdenkend

Het kan gemakkelijk zijn om mensen met een andere mening dan wij buiten te sluiten, omdat ze ons wereldbeeld uitdagen en opschudden hoe we de wereld om ons heen zien. Maar bereid zijn te luisteren naar mensen die een andere mening hebben dan wij is een geweldige manier om stress en spanning in al je relaties te verminderen. Ruimdenkend zijn betekent niet dat je het met iemand eens hoeft te zijn, maar het kan je wel een frisse kijk op een oud probleem geven en je helpen wat van de stress die je vasthoudt te verlichten.

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen