In de westerse wereld worden mensen gemiddeld steeds ouder. Dit is natuurlijk mooi. Maar wat ook opvalt is dat er steeds meer mensen kampen met chronische ziekten. Diabetes en andere hart- en vaatziekten zijn alsmaar meer aan de orde van de dag. En dat is natuurlijk zorgelijk. Wil jij de kans op chronische ziekten voor jezelf zo veel als mogelijk beperken? Wil jij gezond zijn én blijven? Ga dan nu actief met jouw gezondheid aan de slag!

Alle gezondheidsvoordelen van voldoende lichaamsbeweging

Wil jij je tot op late leeftijd vitaal voelen? Wil je optimaal kunnen genieten van het leven in een goede gezondheid? Dan is het van belang dat je in jouw gezondheid investeert. En deze investering is vaak veel minder omvattend dan men vooraf denkt. Je hoeft namelijk geen duur sportschoolabonnement af te sluiten. Een gezond lichaam wordt in de basis gevormd door voldoende lichaamsbeweging. Maar hoeveel bewegen per dag is gezond? Je zou voor jezelf een minimum van dertig minuten lichaamsbeweging per dag kunnen aanhouden. Door dagelijks dertig minuten te wandelen bereik je al aanzienlijke gezondheidsvoordelen. Je weerstand wordt hiermee verhoogd, je bloeddruk verlaagd en de kans op hart- en vaatziekten neemt af. De gezondheidsvoordelen van voldoende lichaamsbeweging zijn dus groots. 

Afvallen zonder een streng dieet

De gezondheidsvoordelen die bewegen met zich meebrengen, zijn heel waardevol. Maar anderzijds zijn de nadelen van een gebrek aan beweging ook goed merkbaar. Is dat iets dat jij herkent? Beweeg jij niet of nauwelijks en heb je daardoor bijvoorbeeld overgewicht? En voel jij je fysiek en mentaal zwak? Dan is het tijd voor verandering! Je hoeft je niet te storten in strenge diëten. Je hoeft jezelf niet alles te gaan ontzeggen. Je kunt gezond afvallen zonder een streng dieet te volgen. Je kunt afvallen door jouw leven te verrijken met gezonde keuzes. Verruil de auto bijvoorbeeld vaker voor de fiets. En honger jezelf als je trek hebt niet uit, maar eet bijvoorbeeld wat rauwkost. Maak jouw weg naar een gezond lichaam voor jezelf zo leuk mogelijk. 

Speciale app gebruiken

Kamp jij al langdurig met overgewicht? En voelt de strijd tegen overtollige kilo’s eenzaam en zwaar? Weet dan dat je dit niet alleen hoeft te doen! Je kunt gebruikmaken van een speciale app. Deze gezondheidsapp helpt jou met het stellen van doelen. Je moet hierbij bijvoorbeeld denken aan een bepaald aantal bewegingsminuten per week. De app stelt doelen en helpt jou ook daadwerkelijk om deze doelen te behalen. En de punten die je met behaalde doelen kunt verdienen, bieden weer extra motivatie. Deze gezondheidsapp maakt jouw weg naar een gezond lichaam dus daadwerkelijk leuker. 

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen