Ieder mens, ieder huis heeft ze: van die dingen die je het liefst vandaag nog de deur uit zou willen doen. Dingen die je mateloos irriteren, waar je niks aan hebt, die je ongemak bezorgen of waarvan je niet eens weet waarom ze zich eigenlijk in je huis bevinden. Welke dingen zijn dat bij jou?

Een onhandige haard

Gebruik je je haard vaak en met veel plezier, dan staat hij je uiteraard niet in de weg, en laat je hem lekker staan. In veel huizen zijn echter haarden te vinden die al jaren werkloos zijn. Die er een beetje staan, zonder iets te doen, en eigenlijk vooral echte sta-in-de-wegs zijn. Zeker omdat de meeste huizen dankzij de beperkte oppervlakte van ons land toch al niet zo groot zijn, is het zonde om kostbare ruimte in je woonkamer te vullen met iets dat geen functie heeft. Weg met die haard dus! Het is even een klusje, maar daar krijg je wel een boel extra ruimte voor terug.

Weg met die trap!

Je trap de deur uit doen, dat klinkt een beetje rigoureus. Onhandig ook, want hoe kom je nu boven? De meeste mensen laten hem dan ook gewoon op zijn plek staan, en dat is een prima keuze.

Erger je je aan je trap, dan is de kans groot dat dit komt doordat het traplopen niet meer zo makkelijk gaat. De trap kan dan een echte hindernis worden, wat voor veel ergernis, frustratie en zelfs pijn kan zorgen. Herkenbaar? Doe er dan iets aan. De trap mag blijven staan, maar met een traplift van Handicare zorg je ervoor dat je hem voortaan veel gemakkelijker kunt gebruiken. Trapliften worden op je bestaande trap gemonteerd, die daarna gewoon te gebruiken blijft. Je hebt voortaan echter wel altijd de optie om ook de lift te kunnen pakken, waardoor je trap opeens geen punt van ergernis meer hoeft te zijn.

Spullen die er zonder reden staan

Veel dingen in ons huis hebben een functie, maar misschien nog wel veel meer dingen ook eigenlijk niet. Ze zijn ooit op een bepaalde plaats beland, maar hebben inmiddels al tijden geen nut meer. Dat tafeltje waar vroeger een lamp op stond; de lamp is al jaren weg, maar het tafeltje staat er nog. Die grote machine waar je vroeger brood mee bakte; dat brood koop je al jaren weer bij de bakker, maar de machine is blijven staan. De lectuurbak terwijl je geen krant of tijdschriften meer leest. Je skiuitrusting die in de weg staat op zolder, terwijl je al zeker tien jaar niet op wintersport bent geweest. Herkenbaar? Doe er iets aan! Je ergert je vaak ongemerkt enorm aan dit soort dingen, en ziet pas hoeveel ruimte ze innamen als je er afscheid van neemt.

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen