Afvallen is een veel voorkomend doel voor veel mensen, en er zijn talloze manieren om dat te doen. Maar niet alle methoden zijn gelijk geschapen. Sommige zijn effectiever dan andere, en sommige kunnen zelfs gevaarlijk zijn

Hier zijn vijf van de beste manieren om snel en veilig af te vallen. Volg deze tips, en je bent in een mum van tijd op weg naar een slankere, gezondere jij!

De beste manier om af te vallen is door een calorie-tekort dieetplan te volgen. Dit betekent dat je dagelijks een calorietekort van ongeveer 500 calorieën creëert door lichaamsbeweging en dieetveranderingen.

Door cardio-oefeningen zoals hardlopen, wandelen of fietsen aan je trainingsroutine toe te voegen, kun je meer calorieën per dag verbranden. Als je geen tijd hebt voor de sportschool, probeer dan activiteiten als op de plaats joggen terwijl je TV kijkt, lange wandelingen maken met je partner, vangbal spelen in het park of fietsen.

Een goed afgerond fitnessprogramma omvat naast aerobe trainingen ook oefeningen voor krachttraining . Krachttraining bouwt magere spiermassa op, die gedurende de dag meer calorieën verbrandt dan vetmassa dat doet, en helpt je je gewichtsverlies doelen sneller te bereiken. Plus, het verbetert de gezondheid van de botten , vermindert de leeftijd-gerelateerd spierverlies, stimuleert je stofwisseling , verhoogt je energieniveau en verbetert je stemming.

Er zijn enkele trucs om meer uit je cardio sessies te halen. Probeer intervaltraining met hoge intensiteit (HIIT), waarbij korte uitbarstingen van intense inspanning afgewisseld worden met perioden van rust of activiteit met weinig inspanning. Naarmate je beter in vorm raakt, verhoog je de intensiteit van je trainingen door de snelheid of helling op de loopband te verhogen of het weerstandsniveau op de hometrainer op te voeren

Noteer hoeveel calorieën je verbrandt als je sport . Houd het tijdens verschillende activiteiten in de gaten, zodat je weet wat voor calorie-uitgaven je van verschillende oefeningen krijgt. Bedenk dat het feit dat een activiteit calorieën verbrandt nog niet betekent dat ze per se effectief isvoor gewichtsverlies . Gewichtheffen en krachttraining, bijvoorbeeld, verbranden niet veel calorieën, maar kunnen na verloop van tijd tot aanzienlijk vet- en gewichtsverlies leiden.

Schrap niet alle koolhydraten uit je dieet , vooral gezondere volle granen. Kies in plaats van wit brood voor volkoren opties, die meer vezels bevatten en het lichaam voorzien van essentiële energie die de training van brandstof voorziet. Volkoren voedingsmiddelen zoals bruine rijst, gerst en quinoa zijn ook goede bronnen van vezels

Houd in de gaten hoeveel alcohol je consumeert als je probeert af te vallen . Alcohol bevat veel calorieën in een klein volume; het kan je inspanningen snel saboteren als het in overmaat wordt geconsumeerd. Bijvoorbeeld: Een glas rode wijn van 5 oz (dat ongeveer 150 calorieën bevat) heeft bijna evenveelcalorieën als een stuk pizza (200 calorieën)!

Een evenwichtig dieet gecombineerd met matige lichaamsbeweging is het beste plan om af te vallen. Hoewel er manieren zijn om sneller af te vallen, is het meestal doeltreffender om consequent te zijn en in de loop van de tijd resultaten te zien

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen